Treballs en Benefici de la Comunitat

 

dimas treballs per la comunitat
dimas treballs per la comunitat

Afortunadament, el Departament de Justícia i  molts dels jutges del nostre territori han evolucionat en aquests vint anys  cap a un model més educatiu,  i no només punitiu i de control,  de l’acompliment de les sentències, sobre tot en delictes menors,  orientant les penes a una  inserció social real donant l’oportunitat a les persones penades a complir la seva condemna amb mesures alternatives a la presó com poden ser la realització de programes formatius o terapèutics i els Treballs en Benefici de la Comunitat.

L’Associació Dimas ha acullit des de l’any 2003 més de 150  persones que han de complir aquests  Treballs  i ho fan realitzant tasques de suport als diferents projectes que té l’entitat: a l’empresa d’inserció, al curs de formació de joves, a l’hort comunitari, … amb tot tipus de tasques que es desenvolupen des de cada projecte: suport al muntatge d’infraestructures, recollida de residu tèxtil, serralleria, manteniment de l’hort, acompanyament al taller de bicicletes, etc.

Els tècnics de Dimas (amb coordinació amb els delegats judicials)  fan un seguiment educatiu i un acompanyament de les persones que realitzen una TBC, no només perquè compleixin adequadament amb la sentència sinó també per oferir l’oportunitat d’incorporar millores al seu funcionament habitual, consolidant els hàbits de treballs, compartint vivències, aprenent altres habilitats tecnicoprofessisonals, …

 

Testimoni:

“Fer la TBC a Dimas va ser molt constructiu. Vaig conèixer persones amb molts valors. Vaig aprendre molt d’ells i va ser una teràpia moral molt bona que em va aportar moltíssim. Si no fos per les circumstàncies en què es va produir, tornaria a Dimas!!” (Dani T.)